Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opera dag Nationale Opera Amsterdam

26 mei

Op zondag 26 mei gaat de koorschool met de leerlingen van koorklassen 1, 2 en 3 naar de Opera dag van de Nationale Opera in Amsterdam.

In Nederland zijn veel kinderkoren actief die wekelijks het plezier van het samen zingen ervaren. De Nationale Opera wil hen graag de kans bieden om kennis te maken met alle mogelijkheden van het grootste operahuis van Nederland. Ervaar hoe het is om samen met andere kinderkoren te zingen en spelen op het podium van Nationale Opera & Ballet. In 2015 vond de allereerste editie van het Kinderkorenfestival plaats; sindsdien nemen ieder jaar circa 300 kinderen uit het hele land aan deze bijzondere dag deel.

Het Kinderkorenfestival vindt dit jaar plaats op zondag 26 mei. Kinderkoren uit heel Nederland doen mee aan deze dag. De kinderen krijgen voorafgaand aan het festival een voorbereidende workshop aangeboden. Tijdens het festival bestaat het programma ook uit diverse workshops, waaronder spel en beweging. De dag biedt een bijzondere kennismaking met de kunstvorm opera en een uniek kijkje achter de schermen. Tijdens een grote finale presenteren de kinderkoren zich gezamenlijk op het podium met een speciaal voor het festival geschreven en gecomponeerd lied. Ouders en belangstellenden zijn van harte uitgenodigd deze feestelijke afsluiting mee te beleven.

Gegevens

Datum:
26 mei
Evenement Categorie├źn:
,

Locatie

Muziektheater
Amstel 3
Amsterdam, Noord-Holland 1011PN Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie