Jubileumconcert Apeldoorns Vocaal Ensemble met Koorschool Arnhem en Koorschool Velp
  • 7 maart 2020
Jubileumconcert Apeldoorns Vocaal Ensemble samen met Koorschool Arnhem en Koorschool Velp. 
Op 7 maart 2020 wordt in de kerk De Hofstad in Apeldoorn het 40-jarig jubileum van Thea Endedijk als dirigent en het 40-jarig jubileum van het AVE gevierd. Dit gebeurt met o.a. The Mass of the children van John Rutter. Een werk van 40 minuten, waarbij in elk deel het kinderkoor een even belangrijke rol speelt als het volwassen koor. Het stuk wordt begeleid door blaaskwintet, harp, contrabas, orgel, slagwerkers. 
Dit hele seizoen tot 7 maart werkt de koorschool aan het instuderen van dit prachtige koorwerk. 
Zomerconcert 30 juni 2019
  • 30 juni 2019

Aan het eind van het seizoen komt er weer een zomerconcert. Alle groepen van de Koorschool doen aan dit concert mee!
De Voorbereidingen zijn al begonnen.

Koorklas 2 is begonnen met een theatraal stuk geschreven door Linn Mars: How the Leopard got his spots, naar de klassieker van R. Kipling. 

Het Jeugdkoor zet de eerste stappen in het vierstemmig zingen met muziek van Pentatonix. Erg leuk en spannend. Bovendien leren ze een stuk van Lauridsen : Dirait- on, ook 3- en 4-stemmig.

 

Optreden in verzorgingstehuis Vreedenhoff Arnhem: 19 december 14.00 u
  • December 19, 2018
  • 2:00 pm

De kinderen van koorklas 1 en 2 hebben niet voor niets een mooi kerstprogramma ingestudeerd en zullen een deel van dit programma ook laten horen aan de bewoners van de Vreedenhoff. Leuk is dat bij bekende liederen de mensen dan vaak spontaan mee gaan zingen. Twee jaar geleden heeft de koorschool hier ook gezongen.