Zoals beloofd stellen we de deelnemers van ons lied over de Junior Global Goals “De Aarde is ons lief” wat uitgebreider voor.

Vandaag stellen we graag de koorschool Arnhem aan jullie voor. De koorschool is opgericht in 

2012 en wil kinderen uit de omgeving bekend maken met zingen en zo bijdragen aan een algemene muzikale ontwikkeling. 🎤 Met plezier samen muziek maken is een belangrijk doel van de koorschool. Maar ook vinden ze het belangrijk om te leren dat werken aan de kwaliteit het zingen nog leuker maakt. 💪🏼 De koorschool bestaat uit twee koorklassen van de basisschool en een jeugdkoor vanaf groep 8 tot het einde van de middelbare school.

 

De koorschool Arnhem vindt het een prachtige uitdaging om de eigen doelen te combineren met het motiveren van kinderen om actief bezig te zijn met het klimaat. Een boodschap komt met muziek veel beter binnen bij kinderen volgens de mensen van de koorschool. Zij hopen dan ook dat de kinderen die dit lied zingen warmlopen voor het behoud van de aarde. 🌎

De kinderen van de koorschool hebben het lied heel goed geoefend. Maar helaas lukt het ons door de coronamaatregelen niet om mooie opnames van hen te maken. Hopelijk kunnen de opnames later alsnog plaatsvinden!